Zakon o elektronskih komunikacijah

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Ta zakon se nanaša tudi na nas, zato smo pripravili spletno stran, ki bo ponudila več informacij o uporabi piškotkov na naši spletni strani.


Kaj so piškotki?

Piškotek (ang. cookie) je majhna datoteka, ki ga spletna stran naloži na vaš računalnik. Vsakič, ko se vrnete na to isto spletno stran, vas bo stran prepoznala. Piškotki, ki se ustvarijo na spletni strani ne vsebujejo vaših osebnih podatkov ampak vsebujejo le zaporedje številk in črk, ki pripomorejo k temu, da je vaša izkušnja na spletni strani čim boljša. S pomočjo piškotkov se lahko analizira tudi promet na spletni strani, s čimer lahko upravitelji spletnih strani vidijo, katere strani so najbolj obiskane.

Piškotki, ki jih uporablja naša spletna stran

Našteti so piškotki, ki jih uporablja spletna stran na domenah http://www.super-outlet.si, http://www.superoutlet.si in http://www.outlet-slovenia.si.

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so bistvenega pomena in vam omogočajo brskanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani. Brez teh piškotkov delovanje strani ni možno.

Ime piškotka Opis Veljavnost
ASP.NET_SessionId Uporablja se za razlikovanje enega obiskovalca od drugega in zagotovi temeljno funkcionalnost spletne strani. Piškotek ne shranjuje osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.


4WEB statistika obiskov

Te piškotke uporablja naša lastna statistika obiskov in zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran (na primer, katere strani si obiskovalci ogledujejo najpogosteje). Uporabljajo se za razlikovanje med obiskovalci in njihovo štetje.

Ime piškotka Opis Veljavnost
ASPSESSIONID*** Uporablja se za razlikovanje enega obiskovalca od drugega in zagotovi temeljno funkcionalnost statistike obiskov.
Zvezdice (*) predstavljajo unikatno oznako, ki je določena za vsakega obiskovalca posebej.
Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
mt Hrani unikatno oznako obiskovalca, da ga lahko prepozna ob njegovi vrnitvi na spletno stran. 1 leto


Google Analytics

Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran (na primer, katere strani si obiskovalci ogledujejo najpogosteje). Uporabljajo se za razlikovanje med obiskovalci in njihovo štetje. Vse informacije, ki jih piškotki zberejo, so anonimne.

Ime piškotka Opis Veljavnost
__utma Shrani število obiskov ter čas prvega, prejšnjega in trenutnega obiska. 2 leti
__utmb, __utmc Uporabljena za ugotavljanje po približno koliko časa obiskovalec zapusti spletno stran - kdaj je prišel na stran in kdaj odšel. __utmb: 30 minut,
__utmc: po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
__utmz Shrani informacijo o tem ali je obiskovalec na spletno stran prišel preko iskalnika (in če je, preko katere iskane ključne besede) ali je prišel preko povezave ali pa brez prejšnje strani (direkno na stran, recimo preko priljubljenih povezav v brskalniku). 6 mesecev
__utmv Hrani obiskovalčeve spremenljivke. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.YouTube

Na spletni strani imamo vključene YouTube video posnetke, ki ustvarijo spodaj naštete piškotke, ko predvajate posnetek. Dokler posnetka ne predvajate, se piškotki ne bodo ustvarili.

Ime piškotka Opis Veljavnost
VISITOR_INFO1_LIVE Poskuša oceniti obiskovalčevo hitrost interneta (bandwidth). 1 leto
use_hitbox Poveča števec ogledov za predvajani video. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
PREF Ni nujno, lahko pa se ustvari za shranjevanje nastavitev, ki se nanašajo na obiskovalčevo dejavnost, ko gleda vdelane video posnetke (glasnost posnetkov itd.) 8 mesecev
YSC Opis piškotka ni na voljo oz. ga nismo našli. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.AddThis

AddThis je vtičnik, ki na spletni strani prikaže gumbe družbenih omrežij in storitev (Facebook, Twitter, Google+1, itd.). Vtičnik ustvari spodaj naštete piškotke.

Ime piškotka Opis Veljavnost
__atuvc Poskrbi, da obiskovalec vidi posodobljeno število "share-ov" in "like-ov" predno se števec s strani AddThis posodobi. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
psc Šteje število ogledov. 2 leti
uid Vsebuje unikatno oznako obiskovalca. 2 leti
uvc Meri kako pogosto se na spletni strani pojavi AddThis vtičnik. 2 leti
xtc Opis piškotka ni na voljo oz. ga nismo našli. 2 leti
NID Vtičnik Google+1 uporablja ta oglaševalski piškotek v namen personalizacije oglasov. 2 dni
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.Funkcionalni piškotki

Spletna stran uporablja nekatere piškotke v namen prilagoditve vaših nastavitev na spletni strani in si jih zapomni, ko spletno stran ponovno obiščete.

Ime piškotka Opis Veljavnost
__cacc Piškotek se ustvari le takrat, ko se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani in si zapomni to nastavitev, zato da vam obvestila ne prikazuje več in hkrati omogoči uporabo piškotkov na spletni strani. 10 let
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.


Sejni piškotki

To so sejni piškotki, ki si zapomnijo nastavitve trenutne seje (trenutnega obiska). Sejni piškotki ne shranjujeo osebnih podatkov o obiskovalcu in potečejo, ko zapustite spletno stran.


Uporabniške strani

Uporabniške strani uporabljajo različne piškotke, ki si zapomnijo uporabnikove nastavitve.


Povezave

Na spodnjih povezavah lahko najdete več informacij o piškotkih in samem zakonu.